Koninklijk Paar brengt werkbezoek aan jubilerend Oranje Fonds

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben dinsdagmiddag 15 februari een werkbezoek gebracht aan het Oranje Fonds in Utrecht in het kader van het twintigjarig jubileum. Zij spraken met vertegenwoordigers van sociale initiatieven die zijn ondersteund door het Oranje Fonds over hun ontwikkeling, hun uitdagingen en aanpak. Het Koninklijk Paar is beschermpaar van het fonds dat hun in 2002 als huwelijksgeschenk werd aangeboden.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spraken met zes projecten die zij tussen 2011 en 2021 eerder hadden bezocht. De Koning sprak met vertegenwoordigers van de initiatieven Prins Heerlijk, Dorpsservicewinkel Gassel en Humanitas & Jong Perspectief. Koningin Máxima sprak met Perron 045, De Tussenvoorziening en Kadera. De initiatieven zetten zich onder meer in voor gelijke kansen, betrokkenheid in de buurt en voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. In de gesprekken kwamen naast de ontwikkeling en groei van de initiatieven ook de ondersteuning vanuit de programma’s van het Oranje Fonds en de uitdagingen, mede door de coronapandemie, aan bod. Het Koninklijk Paar ging tijdens het werkbezoek tevens in gesprek met medewerkers van het Oranje Fonds. Afsluitend gaf het managementteam een toelichting op de laatste ontwikkelingen binnen het fonds.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving en niemand er alleen voor staat. Jaarlijks steunt het duizenden sociale initiatieven met kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning. Het gaat vaak om projecten die voortkomen uit ideeën van vrijwilligers en die alleen door hun inzet mogelijk zijn.

RVD, nr. 39