Koning ontvangt Stichting JongPIT op Paleis Noordeinde

Zijne Majesteit de Koning ontvangt donderdagmiddag 6 oktober betrokkenen van Stichting JongPIT op Paleis Noordeinde te Den Haag. Stichting JongPIT ontving eerder dit jaar een Appeltje van Oranje 2022 van het Oranje Fonds. De prijs werd dit jaar door de Koning uitgereikt aan sociale initiatieven vóór jongeren, dóór jongeren.

Tijdens het bezoek ontmoet Koning Willem-Alexander de mensen achter de organisatie en de samenwerkingspartners. Ook gaat hij met meerdere jongeren in gesprek over de impact van JongPIT op hun leven. 

JongPIT laat jongeren met een chronische of psychische aandoening of beperking sterker in hun schoenen staan. Samen maken zij zich sterk voor een samenleving waarin zij volwaardig mee kunnen doen. De stichting biedt een plek waar jongeren tussen de 15 en 30 jaar elkaar ontmoeten, zich kunnen laten inspireren en informeren en mee kunnen praten over landelijk beleid en beslissingen die hun levens beïnvloeden met als doel dat jongeren met een chronische aandoening zelf regie op hun leven hebben.

De stichting werd in mei bekroond met een Appeltje van Oranje 2022 van het Oranje Fonds. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 25.000 euro. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 253