Koninklijk Paar neemt deel aan NLdoet

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima nemen vrijdagmiddag 10 maart deel aan NLdoet van het Oranje Fonds. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart kan iedereen op zo’n 6.690 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen.

Het Koninklijk Paar gaat samen met vrijwilligers aan de slag in een buurthuis om de aanliggende tuin gereed te maken voor een nieuw plantseizoen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds zet zich in voor een betrokken samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat.

Update 10-03-2023: Het Koninklijk Paar ging samen met vrijwilligers aan de slag om Wijktuin Noordhove van Stichting Piëzo in Zoetermeer gereed te maken voor een nieuw plantseizoen en met diverse verfklussen. De wijktuin is voor iedereen toegankelijk en heeft onder meer een sociale groente- en bloementuin. De gedachte achter sociaal tuinieren is dat mensen van verschillende achtergronden samen in de tuin werken, ieder naar zijn of haar eigen vermogen, kennis en kunde. In het teeltseizoen (mei-oktober) komt de oogst ten goede aan mensen die het hard kunnen gebruiken. Stichting Piëzo is een sociaal maatschappelijke organisatie die mensen helpt om hun talenten en vaardigheden te ontdekken en verder te ontwikkelen.

RVD, nr. 40