Staatsbezoek Griekenland

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten op uitnodiging van president Katerina Sakellaropoulou een staatsbezoek aan Griekenland. Het bezoek vond plaats van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november 2022 in Athene en Thessaloniki.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima werden vergezeld door minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken. Staatssecretaris Van der Burg van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waren bij onderdelen van het bezoek aanwezig. Het staatsbezoek kon in 2021 en maart dit jaar niet doorgaan en werd in goed gezamenlijk overleg tussen Koning Willem-Alexander en president Sakellaropoulou uitgesteld.

Het staatsbezoek was een bevestiging van de goede bilaterale betrekkingen tussen beide landen. Nederland en Griekenland zijn al ruim veertig jaar nauw met elkaar verbonden binnen de Europese Unie en zeventig jaar binnen de NAVO. Gezamenlijk zetten Nederland en Griekenland zich in voor een open, innovatief en een veilig en stabiel Europa. Tijdens het bezoek was er onder meer aandacht voor de samenwerking op het gebied van innovatie, duurzaamheid, migratie en mensenrechten en het partnerschap binnen de Europese Unie.