Donderdag 17 oktober – de staat Kerala

Na een ontmoeting met de gouverneur van Maharashtra in de ochtend in Mumbai, vervolgden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het staatsbezoek in de staat Kerala.

  • Beeld: ©Patrick van Katwijk

    Het Koninklijk Paar komt aan op het vliegveld van Kochi.

Zij bezochten daar in de middag Mattancherry Palace, ook wel het Dutch Palace genoemd, in de stad Kochi. Tijdens het bezoek werd de relatie tussen Kerala en Nederland in het verleden, heden en de toekomst belicht door erfgoedspecialisten uit India en Nederland. Aansluitend kreeg het Koninklijk Paar een rondleiding door het museum. Ook waren zij bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Nationaal Archief Nederland en dat van Kerala.

  • Beeld: ©Patrick van Katwijk

    Het Koninklijk Paar krijgt een rondleiding door het museum van Mattancherry Palace, ook wel het Dutch Palace genoemd.

Nedspice

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD
Na het bezoek aan het Mattancherry Palace wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf Nedspice dat gericht is op duurzame landbouw.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima woonden een rondetafelgesprek bij van Nederlandse en Indiase bedrijven, kennisinstellingen en overheid.

  • Beeld: ©RVD

    Het rondetafelgesprek gaat over het bereiken van de SDG’s van de Verenigde Naties, zoals ‘Zero Hunger’, ‘Good Health & Well-being’ en ‘Clean Water & Sanitation’.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD
Het Koningspaar is aanwezig bij de ondertekening voor de symbolische opening van het nieuwe Center of Excellence voor horti- en floriculture.

Diner

De dag werd afgesloten met een diner met de autoriteiten van de staat Kerala.