Woensdag 16 oktober 2019, Mumbai

De derde dag van het staatsbezoek was in Mumbai. Het Koninklijk Paar bracht hier een bezoek aan Tiny Miracles. Deze organisatie richt zich op het creëren van duurzame werkgelegenheid en het verlenen van sociale dienstverlening aan de medewerkers, zoals gezondheidszorg en onderwijs.

Tiny Miracles

  • Beeld: ©Nederlands Consulaat Mumbai

    De Koning en Koningin poseren met enkele medewerkers van Tiny Miracles.

Tiny Miracles heeft als doel om gemeenschappen in arme buurten van Mumbai te helpen uit de armoede te komen en zelfvoorzienend te worden.

NFIA High-Level Discussion

In de middag bezocht het Koninklijk Paar het NFIA High-Level Discussion. Hier spraken toonaangevende Indiase bedrijven en investeerders over hun huidige en toekomstige investeringen in Nederland. 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD
Het NFIA High-Level Discussion is bij The Cricket Club of India. Cricket is de populairste sport in het land.

Indo-Dutch Port Forum

  • Beeld: ©RVD

    Het Koningspaar bezoekt het Indo-Dutch Port Forum. Dit forum staat in het teken van de samenwerking tussen Nederlandse en Indiase havens, (haven)bedrijven en havenontwikkeling.

Aansluitend was het Koninklijk Paar bij de opening van de tentoonstelling ‘Indo-Nederlandse interacties in de tijd van Rembrandt’ in het Chhatrapati Shivaji Museum. De tentoonstelling bestaat onder andere uit een aantal miniaturen en gravures van Rembrandt, uitgeleend door het Rijksmuseum, aangevuld met kunstwerken van het Chhatrapati Shivaji Museum.

’s Avonds was de Ontvangst Nederlandse Gemeenschap. De dag werd afgesloten met een kort bezoek aan de Gateway of India, die speciaal voor deze gelegenheid was uitgelicht met een Nederlands tafereel.

  • Beeld: ©Patrick van Katwijk

    Op de Gateway of India wordt een tulpenprojectie getoond, wat de band tussen India en Nederland symboliseert.