Koningin biedt diner aan in Rijksmuseum ter gelegenheid van troonswisseling

Hare Majesteit de Koningin biedt maandagavond 29 april in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden een diner aan voor genodigden in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het diner vindt plaats aan de vooravond van de abdicatie van de Koningin en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

Eveneens aanwezig zijn Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Irene, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel.

Overige genodigden voor het diner zijn de leden van de vorstelijke en bijzondere missies (zie het RVD persbericht van 28 april 2013), de Rijksministerraad, de gouverneurs, statenvoorzitters en minister-presidenten van de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de vice-president van de Raad van State, de commissaris van de Koningin in Noord-Holland, de burgemeester van Amsterdam en de directeur van het Kabinet der Koningin.

Het diner wordt gehouden in de Eregalerij van het Rijksmuseum. In deze Eregalerij hangen de topstukken van de 17 e eeuw, zoals Het Melkmeisje van Johannes Vermeer en het echtpaar Massa van Frans Hals. De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is het meest beroemde schilderij van het Rijksmuseum en hangt aan het einde van de Eregalerij in de Nachtwachtzaal. Het vernieuwde Rijksmuseum werd op zaterdag 13 april 2013 door de Koningin geopend.