19 januari Online gesprek met gouverneur centrale bank Mexico

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima spreekt in haar VN-functie online met gouverneur Alejandro Díaz de León van de Banco de México over de nationale strategie voor financiële inclusie (NFIS) die in maart 2020 gelanceerd werd.

Online gesprek Koningin Máxima en gouverneur centrale bank Mexico
©Banco de México
Koningin Máxima spreekt online met gouverneur Alejandro Díaz de León van de Banco de México.

Het gesprek met de gouverneur van de centrale bank is een vervolg op de online gesprekken die Koningin Máxima op 17 december vorig jaar had met de minister van Financiën van Mexico, Arturo Herrera Gutiérrez en de president van de Comisión Nacional Bancaria y de Valores (CNBV), Juan Pablo Graf Noriega. Zij bespraken het belang van digitale financiële dienstverlening en financiële gezondheid. Ook werd ingegaan op hoe de NFIS kan bijdragen aan betere toegang tot en gebruik van financiële diensten voor achtergestelde groepen, zoals mensen met een laag inkomen, vrouwen, kleine ondernemingen en boerenbedrijven voor betere kansen op economische ontwikkeling.