19 januari Virtueel bezoek aan Senegal voor financiële diensten

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima brengt een virtueel bezoek aan Senegal als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Koningin videobelt in paleis.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koningin Máxima spreekt onder andere met de Senegalese president Macky Sall.

Het virtuele bezoek is een vervolg op het gesprek van Koningin Máxima met president Macky Sall van Senegal over inclusieve financiering tijdens het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos in januari 2020.

Koningin videobelt in paleis.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koningin Máxima spreekt onder andere met de minister voor Microfinanciering en Sociale en Solidaire Economie van Senegal, Zahra Iyane Thiam

Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA), dinsdag sprak zij met de minister van Financiën en Budget, Abdoulaye Daouda Diallo en aansluitend met fintech organisaties over digitale financiële diensten.
Vandaag spreekt Koningin Máxima met president Macky Sall, de minister voor Microfinanciering en Sociale en Solidaire Economie, Zahra Iyane Thiam en de minister voor Digitale Economie en Telecommunicatie, Yankhoba Diatara. Ook is een tweede gesprek voorzien met gouverneur Koné.

Koningin videobelt in paleis.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koningin Máxima spreekt onder andere met gouverneur Tiémoko Meyliet Koné van de Centrale Bank van West-Afrikaanse Staten (BCEAO).