28 januari Digitaal werkbezoek aan Radboudumc

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Nijmegen

Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan het Radboudumc in Nijmegen. Zij spreekt artsen en onderzoekers van het universitair medisch centrum over wetenschappelijke innovaties in de gezondheidszorg en over preventie- en herstelprogramma’s.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima videobelt met Radboudumc.
Beeld: ©Radboudumc
Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan het Radboudumc.

Er wordt gesproken over een programma waarbij patiënten al vroeg in het traject van diagnose en behandeling ondersteuning krijgen bij vragen over de gevolgen voor hun werk en inkomen. Vervolgens wordt gesproken over een trainingsprogramma dat vlak na de diagnose start en dat patiënten volgen tot kort voor de operatie. Het bestaat uit onder andere fysieke training, mentale ondersteuning en optimalisatie van voeding.

Vergroot afbeelding Meneer videobelt met Koningin.
Beeld: ©ANP
Koningin Máxima spreekt met wetenschapper.

Koningin Máxima spreekt vervolgens met wetenschappers over een preventieprogramma dat is gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl. Afsluitend spreekt Koningin Máxima met onderzoekers en medische experts van het innovatieve operatiecentrum van het Radboudumc waar patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en hoogwaardige technologie worden gecombineerd.

Vergroot afbeelding Meneer videobelt.
Beeld: ©ANP
Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan het Radboudumc.