12 februari Virtuele meeting UNSGAB +5

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander neemt digitaal deel aan UNSGAB +5, een informele meeting van de voormalig leden van de UNSGAB. De UNSGAB was van 2004 tot 2015 de onafhankelijke adviesraad voor water en sanitatie van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Scherm van videobelgesprek
©UNSGAB
Tijdens de UNSGAB +5 meeting delen de deelnemers informatie en inzichten over de huidige water- en sanitatiedoelstellingen van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

De Koning, destijds nog Prins van Oranje, werd in 2006 door toenmalig VN secretaris-generaal Kofi Annan gevraagd om voorzitter te worden van de UNSGAB. Hij legde het voorzitterschap neer in 2013 toen hij werd ingehuldigd tot Koning.

Tijdens de UNSGAB +5 meeting delen de deelnemers informatie en inzichten over de huidige water- en sanitatiedoelstellingen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). De bijeenkomst heeft geen formele status.

Tussen 2004 en 2015 genereerde en stimuleerde UNSGAB mondiale publiciteit, bewustwording, discussie en besluitvorming over drinkwater, sanitatie, waterverontreiniging en integraal waterbeheer. Mede hierdoor kregen miljoenen mensen toegang tot veilig drinkwater en adequate sanitatie.