17 maart Digitale uitreiking zevende Prins Friso Ingenieursprijs

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn virtueel aanwezig bij de uitreiking van de zevende Prins Friso Ingenieursprijs.

Vergroot afbeelding Prinses Beatrix en Prinses Mabel in videocall.
Beeld: ©RVD
Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn online aanwezig bij de uitreiking van Prins Friso Ingenieursprijs.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen.

Vergroot afbeelding Videoscherm met winnaar en 2 ingenieurs met prijs.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt de uitreiking van Prins Friso Ingenieursprijs dit jaar online plaats.

De finalisten zijn dr. ir. Abeje Mersha, Professor - Unmanned Robotic Systems bij Hogeschool Saxion, ir. Rob Dijcker, teamleider en senior projectleider & adviseur Circular Solutions bij Witteveen+Bos en dr. ir David Fernandez Rivas, associate professor aan de Universiteit Twente, CEO & oprichter InkBeams en BuBclean.

Vergroot afbeelding Prinses Beatrix, Prinses Mabel en een ingenieur.
Beeld: ©RVD
Prinses Beatrix en Prinses Mabel feliciteren de winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs van dit jaar. De winnaar is dr. ir. David Fernandeze Rivas, universitair hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente.

Met de prijs wil KIVI - Koninklijk Instituut Van Ingenieurs excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.