01 april Digitaal werkbezoek Kletsmaatjes

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Paleis Huis ten Bosch, Den Haag

Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan Kletsmaatjes. Dit initiatief van Stichting Het Begint met Taal is een online vorm van taalcoaching waarbij vrijwilligers met nieuwkomers de Nederlandse taal oefenen en delen wat hen bezighoudt.

Vergroot afbeelding Screenshot van Koningin in videogesprek.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima spreekt online over Kletsmaatjes, een online vorm van taalcoaching voor nieuwkomers in Nederland.

Met koppels Kletsmaatjes gaat Koningin Máxima in gesprek over wat zij hebben geleerd en waar zij trots op zijn. Ook spreekt Koningin Máxima met een aantal coördinatoren die vrijwilligers en nieuwkomers met elkaar verbinden over de resultaten van Kletsmaatjes en over de verhalen die de koppels met hen delen.

Vergroot afbeelding Screenshot van Koningin in videogesprek.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan het project Kletsmaatjes van de Stichting Het Begint met Taal.
Vergroot afbeelding Screenshot van Koningin in videogesprek.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima spreekt tijdens het digitale werkbezoek aan Kletsmaatjes onder andere met bedrijven die zijn aangehaakt bij het project.

Koningin Máxima spreekt vervolgens met bedrijven die zijn aangehaakt bij Kletsmaatjes. Zij vertellen over hun kennismaking met Kletsmaatjes, hun motivatie om mee te werken aan het project en over de ervaringen van hun medewerkers. Afsluitend wordt gesproken over Kletsmaatjes Lokaal. Bij deze aanvullende aanpak koppelen lokale organisaties zelf vrijwilligers en nieuwkomers uit hun omgeving aan elkaar.

Vergroot afbeelding Mevrouw videobelt met Koningin.
Beeld: ©Stichting Het Begint met Taal
Koningin Máxima spreekt met de directeur van Stichting Het Begint met Taal, Sylvia de Groot Heupner.