13 april Digitaal werkbezoek Studenteninzetopschool

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan het landelijk platform StudentinzetopSchool. Bij dit platform zijn diverse niet-commerciële initiatieven aangesloten die studenten uit het hoger onderwijs inzetten in het voortgezet onderwijs. Studenten ondersteunen examenleerlingen van het schooljaar 2020-2021 in de voorbereiding op het eindexamen.

Vergroot afbeelding Screenshot van videogesprek met Koningin Máxima
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan het landelijk platform StudentinzetopSchool.

Koningin Máxima gaat in gesprek met de initiatiefnemers van het platform over het ontstaan, de uitdagingen en de toekomstplannen. Aansluitend spreekt zij met een schoolleider en leerlingen en studenten die via StudentinzetopSchool gekoppeld zijn. De studenten vertellen hoe zij zijn opgeleid om bijles te kunnen geven en de leerlingen gaan in op de impact die de bijles op hun voorbereiding op het eindexamen heeft.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.