18 mei Opening tentoonstelling Slavernij voor scholieren

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rijksmuseum, Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. Wegens de geldende maatregelen ter bestrijding van COVID-19 wordt de tentoonstelling vooralsnog de eerste weken speciaal opengesteld voor scholen van het voortgezet onderwijs uit de regio. Aan de hand van tien persoonlijke verhalen belicht de tentoonstelling slavernij in de Nederlandse koloniale periode die duurde van de zeventiende tot en met de negentiende eeuw.

Vergroot afbeelding Koning bekijkt kunstwerk op tentoonstelling Slavernij
Beeld: ©Rijksmuseum / Ilvy Njiokiktjien
De Koning krijgt een rondleiding over de tentoonstelling door de directeur van het Rijksmuseum (rechts), het hoofd Geschiedenis en de veertienjarige Yosina Roemajauw. Zij is de verteller van de kinderaudiotour.

De Koning krijgt een rondleiding over de tentoonstelling door de directeur van het Rijksmuseum, het hoofd Geschiedenis en de veertienjarige Yosina Roemajauw. Zij is de verteller van de kinderaudiotour bij de tentoonstelling en medeauteur van het magazine Slavernij en nu? dat voor het onderwijs bij de tentoonstelling is gemaakt. In de zaal ‘Look at me now’ spreekt de Koning met studenten die onder leiding van kunstenaars van het Instituto Buena Bista uit Curaçao aan een nieuw kunstwerk over Slavernij werken.

Vergroot afbeelding Koning opent tentoonstelling Slavernij in Rijksmuseum
Beeld: ©Rijksmuseum / Ilvy Njiokiktjien
Koning Willem-Alexander tijdens de opening van de tentoonstelling Slavernij.

Daarnaast is de tentoonstelling online voor iedereen toegankelijk. Na heropening van de musea is de tentoonstelling tot en met 29 augustus te bezichtigen voor publiek.

Tijdens het bezoek worden de algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten in acht genomen.

Vergroot afbeelding Koning bekijkt schilderij op tentoonstelling Slavernij
Beeld: ©Rijksmuseum / Ilvy Njiokiktjien
Aan de hand van tien persoonlijke verhalen belicht de tentoonstelling slavernij in de Nederlandse koloniale periode.