15 juni Bezoek Veluw Metal Creations

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Nieuwkuijk

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, brengt - op uitnodiging van MKB Nederland en de Metaalunie - een werkbezoek aan metaalbedrijf Veluw Metal Creations (VMC). Tijdens het bezoek staat een aantal thema’s centraal waaronder innovatie en duurzaamheid, arbeidsmobiliteit en de gevolgen van de coronacrisis voor de metaalsector.

Vergroot afbeelding Koningin bekijkt metalen objecten.
Beeld: ©Albert Nieboer
Koningin Máxima krijgt tijdens een rondleiding een toelichting op een aantal duurzame toepassingen bij VMC.

Het bezoek begint met een rondleiding door het bedrijf, waar een aantal duurzame toepassingen wordt toegelicht. Zo wordt er gewerkt met intelligente software om het vrijkomen van restmateriaal en afval tijdens het productieproces tot een minimum te beperken. De locatie is volledig voorzien van LED-verlichting en op het dak van de fabriek zijn 7.612 zonnepanelen aangebracht met een piekvermogen van 2.359.720 watt.

Vergroot afbeelding Koningin aan tafel in gesprek
Beeld: ©Hendrik Jan van Beek
Koningin Máxima spreekt met ondernemers uit de metaalsector om te horen hoe zij investeren in vernieuwing en ondernemerschap.

Het bezoek wordt afgesloten met een gesprek met een aantal ondernemers uit de metaalsector. Er wordt gesproken over investeren in vernieuwing & ondernemerschap en duurzaamheidsinitiatieven zoals het Project Duurzaam Energie.

Tijdens het werkbezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.