02 september Werkbezoek Gulpener Bierbrouwerij

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Gulpen

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan Gulpener Bierbrouwerij in de gemeente Gulpen-Wittem. De brouwerij is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, één van de Koning Willem I Prijzen.

Het bezoek begint bij een hopveld. Ruim dertig telers uit de regio zijn aangesloten bij een coöperatie die Limburgse gerst, tarwe, rogge en spelt levert aan Gulpener. Koningin Máxima spreekt een aantal telers over het verbouwen van grondstoffen en de samenwerking tussen de coöperatie en de brouwerij. Aansluitend worden hopbellen geoogst.⁣

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bij brouwerij.
Beeld: ©Gulpener Bierbrouwerij / Marcel van Hoorn
Koningin Máxima bezoekt Gulpener Bierbrouwerij. De brouwerij is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, één van de Koning Willem I Prijzen.

In het nieuwe brouwhuis van Gulpener krijgt Koningin Máxima uitleg over innovatieve brouwtechnieken, verwerking van lokale grondstoffen en de stappen die worden gezet om in 2030 alle bieren te kunnen brouwen zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.⁣

Vergroot afbeelding Koningin Máxima kijkt in een bierketel.
Beeld: ©Gulpener Bierbrouwerij / Marcel van Hoorn
Koningin Máxima bekijkt het brouwproces van Gulpener Bierbrouwerij.

Ook spreekt zij in het Gulpener brouwlokaal met directie en medewerkers over de historie van de brouwerij en de duurzame aanpak van het bedrijf. Het bezoek wordt afgesloten in de microbrouwerij waar de eerder geoogste hopbellen worden gebruikt voor het brouwen van een speciaalbier.⁣