16 september Werkbezoek Stichting Vriendendiensten

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Deventer

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan stichting Vriendendiensten. De organisatie is winnaar van één van de drie Appeltjes van Oranje 2021 van het Oranje Fonds. Stichting Vriendendiensten kreeg de prijs voor de zelfregiecentra voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima arriveert bij werkbezoek.
Beeld: ©Frank van Beek
Koningin Máxima arriveert bij de stichting Vriendendiensten.

De zelfregiecentra in Deventer en Raalte zijn ontstaan op initiatief van een groep ggz-cliënten die een eigen plek wilden om samen weer vorm te geven aan hun leven. Er zijn onder andere creatieve activiteiten, gespreksgroepen en herstelcursussen en er wordt gekookt en samen gegeten. Alle activiteiten worden opgezet en uitgevoerd door de bezoekers zelf.⁣

Vergroot afbeelding Koningin Máxima in gesprek.
Beeld: ©Frank van Beek
Koningin Máxima spreekt over het werk van stichting Vriendendiensten.

Koningin Máxima spreekt met de initiatiefnemers, medewerkers en betrokken organisaties over het ontstaan van de zelfregiecentra, de activiteiten en over de regionale ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden. Ook spreekt zij met bezoekers over wat de activiteiten voor hen betekenen en hoe zij door het centrum een netwerk en een vangnet opbouwen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima in gesprek.
Beeld: ©Frank van Beek
Stichting Vriendendiensten won één van de drie Appeltjes van Oranje 2021 van het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.