21 september 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie New York

Koningin Máxima is bij de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) zet zij zich sinds 2009 wereldwijd in om met name arme mensen betere kansen te geven om economisch en sociaal vooruit te komen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima en VN secretaris-generaal Guterres
Beeld: ©Richard Koek
Koningin Máxima ontmoet VN secretaris-generaal António Guterres.

Financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen of digitale betaalmethoden zijn nodig voor de veilige opbouw van een financiële buffer en om te kunnen investeren in de toekomst. Dit draagt weer bij aan financiële gezondheid.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima wandelend in New York.
Beeld: ©G. Sancisi
Koningin Máxima in New York tijdens haar bezoek aan de AVVN.

Door de coronacrisis is het nog duidelijker geworden hoe belangrijk het is dat mensen bijvoorbeeld hun sociale bijstand via hun telefoon kunnen ontvangen. Daarvoor moesten zij vaak lang reizen en uren in de rij staan bij de bank.

In verschillende landen heeft de coronacrisis de ontwikkeling van digitale financiële diensten versneld. Koningin Máxima praat in New York met regeringsvertegenwoordigers en samenwerkingspartners over wat er nodig is om met name vrouwen, kleine ondernemers en kleine boerenbedrijven te laten aansluiten bij financiële diensten.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima praat over financiële inclusie met regeringsvertegenwoordigers en andere samenwerkingspartners
Beeld: ©UNSGSA Office
Koningin Máxima praat in New York over financiële inclusie met regeringsvertegenwoordigers en andere samenwerkingspartners.
Vergroot afbeelding Koningin Máxima praat over financiële inclusie met regeringsvertegenwoordigers en andere samenwerkingspartners
Beeld: ©UNSGSA Office
Koningin Máxima praat in New York over financiële inclusie met regeringsvertegenwoordigers en andere samenwerkingspartners.