Mr. Pieter van Vollenhoven doopt nieuw onderkomen Rotterdams jongenskoor

Mr. Pieter van Vollenhoven verricht zaterdag 8 september 2001 in Rotterdam de doop van de Scheepsbrug, het nieuwe onderkomen van het Rotterdams Jongenskoor.

De Scheepsbrug is van oorsprong het dekhuis / de commandobrug van een zeetanker, de "Esso Port Jerôme". Bij de sloop van het schip werd het dekhuis / de commandobrug geschonken aan het Rotterdams Jongenskoor als eigen oefen- en concertruimte.
De Scheepsbrug werd gebouwd op het Stationsplein. Eind 1999 werd het gesloopt in verband met stedenbouwkundige ontwikkelingen in het gebied. Het is nu herbouwd aan de Boompjes bij de Leuvehaven. De nieuwe Scheepsbrug bevat een concertzaal voor 100 personen en twee kleinere zalen, terwijl de stuurhut als representatieve ruimte wordt gebruikt.

Het Rotterdams Jongenskoor bestaat sinds 1957 en telt circa 75 leden, verdeeld over het opleidingskoor (6-9 jaar), en het concertkoor (9-13/14 jaar, bassen en tenoren tot 20 jaar).
Gekleed in het traditionele matrozenpak treedt het koor 20 à 25 keer per jaar op bij de meest uiteenlopende gelegenheden in binnen- en buitenland.