Koningin Máxima bezoekt netwerkbijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers ‘Guts and Glory’

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt dinsdagmiddag 14 april in het Beatrix Theater in Utrecht de netwerkbijeenkomst ‘Guts & Glory’ van Vrouwennetwerk VNO-NCW West, VNO-NCW en MKB-Nederland. De bijeenkomst richt zich op de ontwikkeling van vrouwelijke ondernemers en managers uit het bedrijfsleven en maakt deel uit van het programma van de Week van de Ondernemer. Deze wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 april in het Beatrix Theater gehouden.

Thema is het stimuleren van vrouwelijk ondernemer- en leiderschap en het belang van zakelijke en persoonlijke groei. Sprekers zijn onder anderen de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer, en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker. Samen geven zij een toelichting op hun initiatief voor een topvrouwendatabase. Voor dit gezamenlijke initiatief van VNO-NCW en het ministerie van OCW worden commissarissen van organisaties opgeroepen om potentiële vrouwelijk kandidaten voor bestuurlijke functies aan te melden via de database www.topvrouwen.nl. Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe vrouwelijke bestuurders en commissarissen kunnen deze database raadplegen. Doel is het aantal vrouwen in topfuncties te vergroten.

Koningin Máxima spreekt na afloop van de bijeenkomst op het netwerkplein van MKB-Nederland met enkele vrouwelijke ondernemers over hun ervaringen.

RVD, nr. 80