Koningin Máxima spreekt bij congres PO-Raad ‘Kennis voor Morgen’

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt vrijdagmiddag 12 juni een toespraak bij het jaarlijkse congres van de PO-Raad (Primair Onderwijs) in Arnhem. De PO-Raad is de sectororganisatie voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima spreekt bij congres PO-Raad ‘Kennis voor Morgen’
Beeld: ©ANP / Jeroen Jumelet
Arnhem, 12 juni 2015: Koningin Máxima met leerlingen van het orkest KIEMM tijdens het congres van de PO-Raad (Primair Onderwijs)

Op het congres ontmoeten schoolbestuurders en -leiders, leraren en andere onderwijsprofessionals elkaar. Gespreksthema's zijn onder meer cultuuronderwijs, leiderschap, transparantie, ICT en een gezonde leefstijl. Basisschoolkinderen verzorgen een muzikaal optreden.

Koningin Máxima spreekt over het belang van muziekonderwijs en het plezier dat kinderen die samen met muziek bezig zijn daaraan beleven. Dit thema sluit aan op de vraag die tijdens het congres centraal staat: hoe bereiden wij onze kinderen voor op de toekomst? Koningin Máxima zet zich in om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen de kans te geven samen muziek te maken. Dit doet zij onder meer met 'Kinderen maken Muziek', een programma dat wordt uitgevoerd door het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Basisscholen werken samen met kinderopvang, voorschool, naschool, sportverenigingen, culturele organisaties en andere instellingen aan een doorgaande ontwikkelingslijn voor elk kind. De PO-Raad vervult hierin een verbindende rol.

RVD, nr. 181