Koningin Máxima brengt werkbezoek ‘muziekonderwijs’ bij Fontys Pabo Den Bosch

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht vanmorgen als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs een werkbezoek in het kader van muziekonderwijs op de basisschool. Het bezoek vond plaats bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie, Pabo Den Bosch.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima werkbezoek ‘muziekonderwijs’ Fontys Pabo Den Bosch
Beeld: ©ANP / Piroschka van de Wouw
Den Bosch, Koningin Máxima brengt als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs een werkbezoek in het kader van muziekonderwijs op de basisschool

Koningin Máxima sprak met verschillende muziekdocenten, bestuurders en directeuren uit het hoger onderwijs voor lerarenopleidingen over de mate waarin afgestudeerden op dit moment zijn toegerust om muziekonderwijs te geven. Bijna alle partijen zijn aangesloten bij het landelijk Netwerk van Muziekdocenten Pabo (NMP). Daarnaast liet zij zich informeren over mogelijkheden tot specialisatie voor studenten op het gebied van muziekonderwijs. Ook werd er gesproken over samenwerkingen tussen pabo's en partners als kunstopleidingen en culturele instellingen.

Koningin Máxima woonde een deel van een muziekles bij die illustratief is voor het muziekonderwijs binnen de pabo. Ze sprak met de studenten over hoe afgestudeerden zich (start)bekwaam kunnen gaan voelen om binnen hun eigen groep inspirerend en goed muziekonderwijs te geven.

Het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs bekijkt wat de ambassadeurs kunnen betekenen voor de verbetering van het muziekonderwijs aan de pabo's. Het platform werkt in het kader van 'meer muziek in de klas' de komende vijf jaar mee aan het realiseren van muziekonderwijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar. De ambassadeurs vertegenwoordigen alle partijen die een belangrijke rol spelen bij muziekonderwijs op de basisschool.

RVD, nr. 236