Prinses Beatrix aanwezig bij symposium Koninkrijksdag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is maandagmiddag 16 december 2019 aanwezig bij een symposium ter gelegenheid van Koninkrijksdag bij de Raad van State in Den Haag. Het symposium staat in het teken van 65 jaar Statuut voor het Koninkrijk.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Raad van State
Prinses Beatrix wordt ontvangen door Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State, en Johan Remkes, waarnemend burgemeester van Den Haag.

Op 15 december vieren Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Saba en Sint Eustatius Koninkrijksdag. Op die dag wordt herdacht dat Koningin Juliana in 1954 het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden in de Ridderzaal tekende. 

De Raad van State is adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur in het hele Koninkrijk en de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland.

Prinses Beatrix woont presentaties en een paneldiscussie bij over het verleden en de toekomst van het Statuut voor het Koninkrijk en spreekt aansluitend met jonge professionals met een Caribische achtergrond.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Raad van State
Prinses Beatrix woont presentaties en een paneldiscussie bij over het verleden en de toekomst van het Statuut voor het Koninkrijk.