Koningsdagconcert in Rotterdam

Op woensdagavond 19 april zijn Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima* aanwezig bij het Koningsdagconcert in het RTM Stage van Ahoy Rotterdam. Traditiegetrouw wordt dit concert voorafgaand aan Koningsdag georganiseerd voor betrokkenen die zich hebben ingezet voor de organisatie van Koningsdag. Dit jaar is er een speciale editie in 010 vanwege 10 jaar Koningschap en is het concert óók gratis toegankelijk voor publiek. Kaarten voor het concert zijn vanaf 10 maart 10.00 uur gratis verkrijgbaar via www.koningsdaginrotterdam.nl.

De line-up van – Rotterdamse – artiesten bestaat uit onder anderen Davina Michelle, Winne en Gerard Cox. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Adam Hickox speelt zowel eigen stukken als nieuwe, verrassende arrangementen samen met de andere artiesten. Zij en andere bekende en onbekende Rotterdammers laten zien waar de stad voor staat. Een kleurrijke, internationale havenstad, opgebouwd door mensen uit alle windstreken. Een stad die zelf opnieuw begonnen is en waar veel mensen hun leven (opnieuw) beginnen. 

Het concert wordt op Koningsdag om 20.25 uur op NPO2 door de NTR uitgezonden.

Het Koningsdagconcert vindt gebruikelijk plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert.

RVD, nr 42

Update 19-04-2023: Prinses Beatrix, de Prinses van Oranje, Prinses Ariane en Prinses Laurentien waren ook bij het Koningsdagconcert aanwezig.