13 mei Werkbezoek sportgebied Genneper Parken

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Eindhoven

Koning Willem-Alexander bezoekt sportgebied Genneper Parken in Eindhoven. Het bezoek vindt plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Bernard Rübsamen
Tijdens een rondleiding door het sportgebied spreekt de Koning met sporters, trainers en vrijwilligers.

Ook sportverenigingen zijn geraakt door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Tijdens een rondleiding door het sportgebied spreekt de Koning met sporters, trainers en vrijwilligers over het hervatten van de trainingen en over de mogelijkheden om verantwoord samen te sporten en de coronamaatregelen na te leven.

Aansluitend spreekt Koning Willem-Alexander met de voorzitters en coronacoördinatoren van een aantal binnen- en buitensportverenigingen. In dit gesprek komen onder meer de protocollen en richtlijnen om samen veilig te kunnen sporten aan bod. Ook de uitdagingen van de anderhalve-meter-sportsamenleving, het stap voor stap opstarten van activiteiten en de maatregelen om sportverenigingen te ondersteunen worden besproken.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Bernard Rübsamen
Koning Willem-Alexander spreekt met de voorzitters en coronacoördinatoren van een aantal binnen- en buitensportverenigingen.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.