26 mei Werkbezoek aan OLVG

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Amsterdam

Koningin Máxima bezoekt OLVG. Het werkbezoek vindt plaats in het kader van de digitale transformatie die de ziekenhuiszorg ondergaat in tijden van corona.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima bezoekt OLVG in Amsterdam.

Door de uitbraak van COVID-19 heeft OLVG ingezet op verdere digitalisering van de zorg om patiënten en hun naasten zo goed mogelijk op afstand te kunnen ondersteunen. Een van de initiatieven is De Corona Check app waarmee dagelijks gezondheidsgegevens doorgegeven kunnen worden. De app vraagt naar symptomen en biedt online hulp bij het volgen en beoordelen van klachten die mogelijk wijzen op het coronavirus. Deze klachten worden door een medisch team beoordeeld. Als het nodig is, wordt door een zorgverlener uit dit team binnen 24 uur telefonisch contact opgenomen. Inmiddels is De Corona Check samen met vijftien partnerziekenhuizen landelijk uitgerold. Meer dan 160.000 mensen maken gebruik van deze digitale ondersteuning.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima bezoekt OLVG in Amsterdam.

De Koningin krijgt tijdens haar bezoek een demonstratie van de ‘DigiPoli’ cardiologie. In het medisch regiecentrum spreekt Koningin Máxima met medewerkers van het medische team. Artsen en verpleegkundigen uit het team geven uitleg over hun werkzaamheden tijdens de coronacrisis. Ook mensen die gebruik maken van de app zijn aanwezig om hun ervaringen te delen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima bezoekt OLVG in Amsterdam.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.