27 mei Werkbezoek Overschild en Siddeburen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Gemeente Midden-Groningen

Koning Willem-Alexander bezoekt Overschild en Siddeburen in Groningen. Hij spreekt met gedupeerden over hoe zij zijn getroffen door de bevingen als gevolg van gaswinning en hoe zij omgaan met aanvullende problematiek door het coronavirus (COVID-19).

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander steekt een weg over in Overschild
Beeld: ©Rotapool / Koen van Weel
Koning Willem-Alexander op bezoek in Overschild.

In Overschild bezoekt de Koning het dorpshuis De Pompel. Hier spreekt hij met enkele inwoners over hun ervaringen met de bevingen en de invloed daarvan op hun dagelijks leven. De Koning bezoekt ook de dorpskern. Deze wordt grotendeels gesloopt vanwege de aardbevingsschade. Er komt duurzame nieuwbouw voor in de plaats.

Vergroot afbeelding Koning spreekt met gedupeerden aardbevingen in Groningen
Beeld: ©Rotapool / Koen van Weel
In Overschild spreekt de Koning met enkele inwoners over hun ervaringen met de bevingen en de invloed daarvan op hun dagelijks leven.

In Siddeburen bezoekt de Koning het nieuwe multifunctioneel centrum (MFC). Dat is gevestigd in de voormalige Protestantse kerk en huisvest onder meer een apotheek, huisartsenpraktijk, bibliotheek en een ruimte voor verenigingen en clubs. Het pand is aardbevingsbestendig en duurzaam. De Koning spreekt daar o.a. met dorpsbewoners en gebruikers van het MFC Siddeburen. Veel van hun activiteiten richten zich op verbinden en samenwerken. Vanwege de coronamaatregelen hebben zij deze activiteiten aangepast om toch zoveel mogelijk op een verantwoorde manier door te kunnen laten gaan.

Vergroot afbeelding Koning spreekt met gedupeerden aardbevingen in Groningen
Beeld: ©Rotapool / Koen van Weel
De Koning bezoekt in Siddeburen het nieuwe multifunctioneel centrum, dat is gevestigd in de voormalige Protestantse kerk.