29 oktober Werkbezoek huisartsenpraktijken

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Driebergen

Koningin Máxima brengt op uitnodiging van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een werkbezoek aan huisartsenpraktijken. De LHV behartigt de belangen van ruim 12.000 huisartsen en huisartsen in opleiding en biedt ondersteuning bij de dagelijkse praktijkuitoefening.

Vergroot afbeelding Koningin in gesprek.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koningin Máxima in gesprek met drie huisartsen met een verschillende praktijk en patiëntenpopulatie.

Op uitnodiging van de LHV bezoekt Koningin Máxima drie huisartsenpraktijken die gevestigd zijn in Gezondheidscentrum De Bosrand. Het werkbezoek staat in het teken van de bijzondere uitdagingen voor huisartsen en doktersassistenten in coronatijd, waaronder het veilig en efficiënt organiseren van de jaarlijkse griepvaccinatie.

Vergroot afbeelding Koningin aanwezig bij griepprik.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koningin Máxima bezoekt het vaccinatiespreekuur van een huisartsenpraktijk en ontmoet enkele patiënten en doktersassistenten.

In het gezondheidscentrum werken in totaal acht huisartsen. Ook is er een speciale ‘vaccinatiegang’ ingericht. Koningin Máxima spreekt met huisartsen en doktersassistenten over onder andere de impact van COVID-19 op hun werk. Aansluitend krijgt de Koningin een rondleiding door het centrum en bezoekt het vaccinatiespreekuur.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie. Tijdens de werkbezoeken worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.