11 november Werkbezoek Erasmus MC

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rotterdam

Koning Willem-Alexander bezoekt het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het bezoek gaat over de huidige situatie in de Nederlandse ziekenhuizen en het belang van patiëntenspreiding tijdens de coronapandemie.

Vergroot afbeelding Koning in gesprek met medewerkers van het Erasmus MC.
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander tijdens zijn werkbezoek aan het Erasmus MC.

De Koning spreekt met medewerkers van het Erasmus MC over wat zij hebben geleerd uit de eerste coronagolf en hoe personeel en faciliteiten in de huidige golf worden ingezet. Ook wordt er gesproken over de gevolgen van het coronavirus voor de reguliere zorg.

Vergroot afbeelding Koning in gesprek met ambulancemedewerkers.
Beeld: ©ANP
De Koning in gesprek met enkele ambulancemedewerkers.

Aansluitend bezoekt de Koning de spoedeisende hulp. Zorgmedewerkers vertellen daar o.a. hoe er wordt gehandeld wanneer er coronapatiënten op de spoedeisende hulp binnenkomen. Ook spreekt de Koning met ambulancemedewerkers over hun werk en over de agressie die zij daarbij soms ervaren.

Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.