19 november Bezoek MBO Utrecht

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Utrecht

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan MBO Utrecht, waar ze een online les en een praktijkles ICT bijwoont. Het bezoek staat in het teken van de impact van de coronapandemie op het onderwijs, stages en het welzijn van docenten en studenten.

De impact van de coronamaatregelen op het middelbaar beroepsonderwijs is groot. De ruim 500.000 studenten kunnen beperkt naar school voor onder meer praktijkonderwijs in aangepaste vorm en krijgen online les.

Vergroot afbeelding Koningin en studente achter laptop.
Beeld: ©MBO Raad
Koningin Máxima woont tijdens het werkbezoek een online les bij.

Met de schoolbestuurder, docenten en studenten spreekt de Koningin over hun ervaringen met onderwijs op afstand en over manieren waarop praktijkgericht onderwijs toch doorgang kan vinden. Na een ontmoeting met medewerkers van de facilitaire ondersteuning bezoekt de Koningin een ‘stagesimulator’. In de kantine van de school is een mobiele studio gecreëerd waardoor de studenten van de opleiding podium- en studiotechniek toch ervaring kunnen opdoen.

Het bezoek wordt afgesloten met een rondetafelgesprek dat via een livestream voor de medewerkers van MBO Utrecht wordt uitgezonden. 

Vergroot afbeelding Studente maakt selfie met Koningin.
Beeld: ©MBO Raad
Koningin Máxima ontmoette tijdens haar bezoek aan MBO Utrecht ook studenten.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie. Tijdens de werkbezoeken zijn/worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.