10 februari Virtueel werkbezoek aan Stichting De Buitenboordmotor

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap (Comité), brengt samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer een virtueel werkbezoek aan Stichting De Buitenboordmotor.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima brengt virtueel werkbezoek aan Stichting De Buitenboordmotor
Beeld: ©Peter Boer
Koningin Máxima tijdens haar virtuele werkbezoek aan Stichting De Buitenboordmotor.

De stichting ontwikkelt een systeem om de intersectorale overstap van baan naar baan te vereenvoudigen. Het mkb kampt al jaren met enerzijds een tekort aan gekwalificeerd personeel en anderzijds tijdelijk geen of onvoldoende werk. De coronacrisis geeft hier een extra dimensie aan.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima brengt virtueel werkbezoek aan Stichting De Buitenboordmotor
Beeld: ©Peter Boer
Koningin Máxima tijdens haar virtuele werkbezoek aan Stichting De Buitenboordmotor.

Tijdens het werkbezoek wordt deelgenomen aan vier gesprekken. In het eerste gesprek wordt meegeluisterd met het ‘waardenspel’ dat overstappers inzicht geeft in wie zij zijn en van welk type werk zij houden. Het tweede gesprek gaat over de ervaringen met de proeftuin, het traject dat wordt doorlopen van een oude naar nieuwe baan. In het derde gesprek wordt gesproken met mensen die via De Buitenboordmotor een nieuwe baan hebben gevonden. Tot slot wordt gesproken met de oprichters van de stichting over de ervaringen met de proeftuinen en de betekenis van deze aanpak voor de arbeidsmarktproblematiek binnen het mkb.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima brengt virtueel werkbezoek aan Stichting De Buitenboordmotor
Beeld: ©Peter Boer
Koningin Máxima tijdens haar virtuele werkbezoek aan Stichting De Buitenboordmotor.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.