19 mei Bezoek aan revalidatiecentrum Adelante

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Hoensbroek

Koning Willem-Alexander bezoekt revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Het werkbezoek vindt plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan revalidatiecentrum Adelante.

In maart opende Adelante een afdeling gericht op coronapatiënten die medisch specialistische revalidatiezorg nodig hebben of op de intensive care (IC) hebben gelegen. Door hun opname bij Adelante worden de IC’s in de regionale ziekenhuizen ontlast en kunnen patiënten direct gaan revalideren.Koning Willem-Alexander krijgt onder meer een toelichting op de revalidatiezorg van coronapatiënten en spreekt hij met behandelaars en een aantal voormalig coronapatiënten. Ook spreekt de Koning met experts over de inrichting van nazorg voor coronapatiënten.

Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan revalidatiecentrum Adelante.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.