10 juni Nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Baarn

Prinses Beatrix opent de landelijke Buitenspeeldag van Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton in een speeltuin in Baarn.

Beeld: ©Jantje Beton / Willeke Kieft
Prinses Beatrix tijdens de opening van de landelijke Buitenspeeldag van Jantje Beton.

Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Jantje Beton roept kinderen op om dit jaar vooral in hun eigen buurt buiten te spelen.

©Patrick van Emst
Prinses Beatrix tijdens de opening van de landelijke Buitenspeeldag van Jantje Beton.

Na de opening krijgt Prinses Beatrix een rondleiding door de speeltuin en spreekt zij met kinderen over hun favoriete buitenspelletjes. Ook spreekt zij met vrijwilligers van Speeltuinvereniging Baarn over hun speeltuin en het effect van de uitbraak van het coronavirus op hun vereniging.

©Patrick van Emst
Prinses Beatrix tijdens de opening van de landelijke Buitenspeeldag van Jantje Beton.

Aansluitend spreekt Prinses Beatrix met vertegenwoordigers van Jantje Beton en medeorganisator Nickelodeon over het belang van spelen en de Buitenspeeldag. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Jantje Beton.