24 juni Bezoek aan Hunebedcentrum en Cultuurpodium Vanslag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Borger

Koning Willem-Alexander bezoekt het Hunebedcentrum en Cultuurpodium VanSlag. De Koning laat zich informeren over de effecten van de coronacrisis (COVID-19) op de cultuur- en vrijetijdssector in de provincie Drenthe.

Koning Willem-Alexander in gesprek staand voor een hunebed
©Provincie Drenthe
Koning Willem-Alexander bezoekt het Hunebedcentrum en Cultuurpodium VanSlag in Borger.

De Koning neemt deel aan twee rondetafelgesprekken. Het eerste gesprek gaat over de effecten van de pandemie op hotels, campings en vakantieparken, dagattracties als Wildlands Adventure Zoo en evenementen als de TT in Assen. Ook wordt vooruit gekeken naar de zomerperiode. Het gesprek wordt afgesloten met een korte rondleiding door het Hunebedcentrum en de omliggende tuin.

Koning Willem-Alexander woont muzikaal optreden bij in Drents cultuurpodium
©Provincie Drenthe
Koning Willem-Alexander bezoekt het Hunebedcentrum en Cultuurpodium VanSlag in Borger.

Het tweede rondetafelgesprek vindt plaats bij Cultuurpodium VanSlag. De Koning spreekt met vertegenwoordigers uit de kunst- en cultuursector over de gevolgen van de coronacrisis voor musea, cultuurpodia, theatergezelschappen en het cultuuronderwijs in Drenthe.

Werkbezoek Koning Willem-Alexander aan het Hunebedcentrum
©Provincie Drenthe
Koning Willem-Alexander bezoekt het Hunebedcentrum en Cultuurpodium VanSlag in Borger.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.