04 september Werkbezoek Schiphol

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Schiphol

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan Schiphol. Het bezoek vindt plaats in het kader van de impact van de coronacrisis op de luchthaven en de medewerkers.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander voor de ingang van Schiphol in gesprek met luchthavenpersoneel
Beeld: ©Schiphol / Roger Cremers
De Koning bezoekt Schiphol in het kader van de impact van de coronacrisis.

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben grote impact op de luchtvaartsector en daarmee ook op de luchthaven Schiphol. Voor 2020 verwacht Schiphol een aanzienlijke afname in aantallen passagiers en vluchten.

De Koning spreekt verschillende medewerkers die werkzaam zijn op de luchthaven over hoe zij de afgelopen periode hebben ervaren en hun verwachtingen voor de toekomst.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in centrale aankomsthal Schiphol in gesprek met enkele medewerkers
Beeld: ©Schiphol / Roger Cremers
De Koning spreekt medewerkers van Schiphol over hun ervaringen van de afgelopen periode en hun verwachtingen voor de toekomst.

De Koning spreekt o.a. een taxichauffeur over de afname van het aantal ritten, een beveiligingsmedewerker over de veranderingen in het werk en medewerkers in ondersteunende functies, zoals schoonmakers, over de maatregelen die zijn genomen om veilig op Schiphol te kunnen werken.

Ook spreekt de Koning een cateringmedewerker en medewerkers die de afhandeling van vliegtuigen en vracht verzorgen over hoe zij hun werk de afgelopen maanden hebben ervaren.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in gesprek met medewerkers van Schiphol
Beeld: ©Schiphol / Roger Cremers
De Koning spreekt verschillende medewerkers over de maatregelen die zijn genomen om veilig op Schiphol te kunnen werken.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander op de roltrap op Schiphol
Beeld: ©Schiphol / Roger Cremers
De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben grote impact op de luchtvaartsector en daarmee ook op de luchthaven Schiphol.