10 september Werkbezoek bestrijding en preventie drugscriminaliteit

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Arnhem

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan Arnhem. Het bezoek staat in het teken van de bestrijding en preventie van drugscriminaliteit onder jongeren.

Het bezoekt begint in het stadhuis van Arnhem, waar de Koning met vertegenwoordigers van o.a. het Openbaar Ministerie en de politie spreekt over de gezamenlijke aanpak om drugscriminaliteit onder jongeren te voorkomen.

Vergroot afbeelding De Koning spreekt in stadhuis van Arnhem over de aanpak van drugscriminaliteit
Beeld: ©Erik van ’t Hullenaar
In het stadhuis van Arnhem spreekt de Koning met vertegenwoordigers van o.a. het Openbaar Ministerie en de politie.

Op een vmbo-school spreekt de Koning met directieleden, docenten en een conciërge over de drugsproblematiek op scholen en het creëren van een veilige leerwerkomgeving. Ook spreekt de Koning met leerlingen over de gevaren van verslaving en de beschikbaarheid van drugs in de omgeving van hun school.

Vergroot afbeelding De Koning spreekt op een vmbo-school over de drugsproblematiek onder jongeren
Beeld: ©Erik van ’t Hullenaar
Op een vmbo-school spreekt de Koning met directieleden, docenten en een conciërge over drugsproblematiek en het creëren van een veilige leerwerkomgeving.

De Koning sluit het werkbezoek af bij Presikhaaf University, een plek waar jongeren die thuis weinig structuur hebben worden geholpen met hun huiswerk en mee kunnen doen aan o.a. sport- en wijkactiviteiten. Hier spreekt hij met de initiatiefnemers en enkele begeleiders van de jongeren en ouders, ook wel buddy’s genoemd.

Vergroot afbeelding De Koning in gesprek met enkele mensen op Presikhaaf University
Beeld: ©Erik van ’t Hullenaar
De Koning sluit het werkbezoek af bij Presikhaaf University.