15 oktober Ontvangst eerste exemplaar reizend Coronadagboek

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Uden

Koning Willem-Alexander neemt het eerste exemplaar van het reizend coronadagboek ‘Lief Dagboek’ in ontvangst. In het boek zijn persoonlijke verhalen over de periode sinds de uitbraak van het coronavirus gebundeld. 

De verhalen komen uit tien dagboeken die vanuit Uden zijn verspreid en doorgegeven. ‘Lief Dagboek’ is één van de voorbeelden van de vele initiatieven die in Nederland worden genomen om aandacht voor elkaar te houden in coronatijd. Op www.aandachtvoorelkaar.nl worden deze activiteiten en ideeën gebundeld.

Koning poseert met 2 dames. De Koning heeft een boek in zijn handen.
Beeld: ©Rotapool / Mischa Schoemaker
Koning Willem-Alexander neemt het eerste exemplaar van het reizend coronadagboek ‘Lief Dagboek’ in ontvangst.

Koning Willem-Alexander spreekt in Uden met de samenstellers van het dagboek over het idee om in de coronatijd verbinding te creëren door persoonlijke ervaringen te delen, over de contrasten tussen de verhalen en de reis die de dagboeken hebben afgelegd. Na dit gesprek krijgt de Koning het eerste exemplaar overhandigd.

Koning luistert naar dame die voorleest.
Beeld: ©Rotapool / Mischa Schoemaker
Koning Willem-Alexander luistert naar een passage uit 'Lief dagboek'.

Aansluitend leest een aantal schrijvers een passage voor uit hun bijdragen aan het dagboek. De Koning gaat met hen in gesprek over hun ervaringen tijdens de coronacrisis, over hoe hun verhalen tot stand zijn gekomen en wat hun verwachtingen zijn voor de komende periode. Tijdens het bezoek worden de algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten in acht genomen.