12 november Virtuele openingstoespraak bij ASEAN Women Leaders’ Summit

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima houdt in haar VN-hoedanigheid online de openingstoespraak bij de ASEAN Women Leaders’ Summit.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima aan het videobellen.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima spreekt vanuit Paleis Huis ten Bosch de openingstoespraak bij de ASEAN Women Leaders’ Summit uit.

Zij vertelt hoe goede toegang tot en het gebruik van financiële diensten mensen betere kansen geven op economische ontwikkeling. De huidige coronacrisis laat zien dat goede toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekering, lening of digitale betaalmethoden belangrijk is om de socio-economische gevolgen deels op te kunnen vangen. Volgens de Global Findex 2017 van de Wereld Bank Groep heeft in veel Aziatische landen minder dan 50% van de volwassen bevolking toegang tot een formele bankrekening.