25 november Virtuele toespraak bij webinar FAO

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima houdt als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) een virtuele toespraak bij het webinar ‘Urgent call for agri-food systems transformation to achieve healthy diets for all’ van de Food and Agriculture Organization (FAO) in Rome. Het webinar gaat over het thema ‘gezonde voeding’.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima houdt toespraak bij webinar FAO.
Beeld: ©FAO
Koningin Máxima houdt een toespraak bij het webinar van de Food and Agriculture Organization (FAO).

Koningin Máxima benadrukt dat juist kleine boerenbedrijven gebaat zijn bij goede en veilige toegang tot financiële diensten als een verzekering tegen de gevolgen van extreme weersomstandigheden of een lening om hoogwaardig zaaigoed te kunnen kopen. Hiermee kunnen zij zichzelf beschermen, investeren in de groei van hun bedrijf, meer produceren en meer inkomsten genereren. De meeste boeren wonen echter in afgelegen gebieden met weinig bankfaciliteiten en slechte telecomverbindingen.

Koningin Máxima geeft aan dat de ontwikkeling van veilige innovatieve digitale financiële diensten, afgestemd op de behoeften van deze boeren, kan bijdragen aan een betere financiële positie van boeren en voedselproductie.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bij webinar FAO.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima tijdens het webinar ‘Urgent call for agri-food systems transformation to achieve healthy diets for all’.