30 november Virtueel bezoek aanstaand G20-voorzitter Italië

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima brengt in haar VN-functie een online bezoek aan de aanstaand G20-voorzitter Italië. Zij spreekt met premier Conte en gouverneur Visco van de Banca d’Italia over de G20-doelstellingen van Italië voor inclusieve financiering.

Vergroot afbeelding Koningin videobelt met Ignazio Visco, gouverneur van de Banca d’Italia.
Beeld: ©Rotapool / Sander Koning
Koningin Máxima in gesprek met gouverneur van de Banca d’Italia, Ignazio Visco, over inclusieve financiering.

Koningin Máxima neemt ook deel aan een virtueel rondetafelgesprek met deskundigen op het gebied van inclusieve financiering onder voorzitterschap van gouverneur Visco. Het overkoepelend thema van Italië voor het G20-voorzitterschap is ‘People, Planet en Prosperity’.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima in videocall met Italiaanse minister-president Conte.
Beeld: ©Palazzo Chigi
Koningin Máxima in gesprek met de Italiaanse minister-president Giuseppe Conte over inclusieve financiering.

Wereldwijd hebben nog altijd 1,7 miljard volwassenen geen toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen of digitale betaalmethoden. Het betreft in het bijzonder vrouwen, kleine ondernemingen en boerenbedrijven en mensen met een laag inkomen (Global Findex 2017). Goede en veilige toegang tot financiële diensten draagt bij aan economische en sociale ontwikkelingsmogelijkheden.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima in videocall.
Beeld: ©Rotapool / Sander Koning
Koningin Máxima neemt deel aan een virtueel rondetafelgesprek met deskundigen op het gebied van inclusieve financiering.

Als erevoorzitter van het GPFI zet Koningin Máxima zich onder meer in om de activiteiten van de G20 op het terrein van inclusieve financiering te bevorderen.