17 december Online gesprek inclusieve financiering Mexico

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima videobelt als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) met Mexico over het in maart gelanceerde plan van de regering om de Mexicaanse bevolking betere toegang te geven tot financiële diensten. Dit draagt bij aan hun kansen op economische ontwikkeling.

Beeld van videocall met Koningin Máxima en anderen.
©RVD
Koningin Máxima videobelt met Mexico.

Met minister van Financiën, Arturo Herrera Gutiérrez, en de president van de Comisión Nacional Bancaria Y de Valores, Juan Pablo Graf Noriega, bespreekt zij wat er nodig is om digitale financiële diensten veilig te kunnen gebruiken. 

Mannen spreken met Koningin Máxima via videoverbinding.
©CNBVMX
Koningin Máxima spreekt met de minister van Financiën en de president van financieel toezichthouder CNBV onder andere over het bevorderen van veilige toegang tot en gebruik van digitale financiële diensten.

Ook spreekt Koningin Máxima over financiële gezondheid en hoe achtergestelde groepen, zoals mensen met een laag inkomen, vrouwen, kleine ondernemingen en boerenbedrijven betere toegang kunnen krijgen tot een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen of digitale betaalmethoden. 

Koningin Máxima in conference call.
©RVD
Koningin Máxima spreekt vanuit Huis ten Bosch over inclusieve financiering in Mexico.

Koningin Máxima is sinds 2009 UNSGSA. Zij adviseert de secretaris-generaal van de Verenigde Naties en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen.