28 januari Digitaal werkbezoek aan ondernemers in non-food retail

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan brancheorganisatie INretail en winkelondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima spreekt online met ondernemers in non-food retail
Beeld: ©INretail
Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan ondernemers in non-food retail.

Koningin Máxima spreekt online met brancheorganisatie INretail en winkelondernemers uit het midden- en kleinbedrijf over de impact van de coronapandemie. Twee coronagolven en twee lockdowns vragen veel van de reserves van ondernemers in kleding-, schoenen- en sportzaken en meubelwinkels. Inmiddels komen ook bedrijven die in de basis financieel gezond zijn in de negatieve cijfers.

Vergroot afbeelding Meneer videobelt met Koningin
Beeld: ©INretail
Tijdens het digitale werkbezoek spreken brancheorganisatie INretail en mkb-ondernemers met Koningin Máxima.

Koningin Máxima spreekt met de ondernemers onder meer over de gemiste verkoop in de decembermaand, die vaak een groot deel van de seizoensomzet genereert. Bedrijven blijven met onverkochte (winter)voorraden zitten en missen het geld om de voorjaarscollectie te betalen die rond deze tijd geleverd wordt. Sommige ondernemers hebben wel regelingen kunnen treffen met leveranciers, maar de vaste lasten blijven doorlopen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.