19 februari Digitaal bezoek Europees Geneesmiddelen Agentschap

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander brengt een digitaal werkbezoek aan het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Hij spreekt met medewerkers en de directie over de wetenschappelijke beoordeling van geneesmiddelen en over het toezicht op de veiligheid en betrouwbaarheid van geneesmiddelen.

Koning brengt virtueel werkbezoek aan EMA
©EMA
Koning Willem-Alexander brengt een digitaal werkbezoek aan het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

Er wordt gesproken over de taken van het EMA en over de rol van de organisatie bij de ontwikkeling en toelating van nieuwe geneesmiddelen, de overgang van het agentschap van Londen naar Amsterdam en over de planning en verwachtingen voor de komende periode. Vervolgens krijgt de Koning een virtuele rondleiding door het Amsterdamse EMA-kantoor.

Ook gaat de Koning met wetenschappers in gesprek over de rol van het agentschap bij de beoordeling en het bewaken van de kwaliteit, de werkzaamheid en de veiligheid van medicijnen en van de verschillende vaccins tegen het coronavirus.

Koning Willem-Alexander in gesprek met directie en medewerkers Europees Geneesmiddelen Agentschap
©RVD
De Koning hoort in zijn gesprek met directieleden en medewerkers van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) over de wetenschappelijke beoordeling van geneesmiddelen en over het toezicht op de veiligheid en de betrouwbaarheid van geneesmiddelen.