31 maart Online uitreiking uitgestelde Four Freedoms Awards 2020

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander heeft ter gelegenheid van de uitgestelde uitreiking van de Four Freedoms Awards 2020 een videoboodschap opgenomen. De awards worden toegekend aan organisaties en personen die een substantiële, moedige en persoonlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander
Beeld: ©RVD
Koning Willem-Alexander heeft ter gelegenheid van de uitreiking van de Four Freedoms Awards 2020 een videoboodschap opgenomen.

Dit jaar worden de awards voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees uitgereikt aan respectievelijk Maria Ressa uit de Filipijnen, Religions for Peace International, Sander de Kramer uit Nederland en Leoluco Orlando uit Italië.

Minister-president Mark Rutte reikt middels een videoboodschap de International Four Freedoms Award uit aan de Verenigde Naties. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres neemt de award in ontvangst.

Vergroot afbeelding Prinses Beatrix
Beeld: ©RVD
Prinses Beatrix kijkt vanuit Kasteel Drakensteyn naar de online uitzending van de uitreiking van de Four Freedoms Awards 2020.