15 april Digitaal werkbezoek aan zzp'ers

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander spreekt tijdens een digitaal werkbezoek met de voorzitter van VZN en diverse zzp'ers over de wijze waarop zij de coronapandemie ervaren en het toekomstperspectief. De Koning spreekt o.a. met een zelfstandig meester-schilder, yogadocent en een radiomaker. Zij vertellen onder meer over de coronamaatregelen die grote gevolgen hebben voor hun inkomsten. Zo worden opdrachten vaak niet verlengd of scholen zij zich om, om aan het werk te kunnen blijven.

Vergroot afbeelding Screenshot van videogesprek met Koning.
Beeld: ©VZN
Koning Willem-Alexander spreekt online met verschillende zzp'ers onder andere over de gevolgen van de coronamaatregelen voor hun inkomsten.

De coronapandemie heeft grote gevolgen voor zelfstandig ondernemers. Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) is de stem van ruim honderdduizend zelfstandig ondernemers. VZN streeft naar verbetering van de positie van zzp'ers op de arbeidsmarkt.

VZN vertelt dat de huidige coronasteunpakketten ontoereikend zijn voor veel zzp'ers, door de geldende voorwaarden. Na de coronacrisis streven zij onder meer naar een aparte rechtspositie voor zelfstandigen, collectieve voorzieningen en vereenvoudiging van de belastingen voor zzp'ers.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in (video-)gesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis.