19 mei Digitaal werkbezoek aan Humanitas

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan Vereniging Humanitas. Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die 75 jaar geleden is opgericht voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Het bezoek staat in het teken van ervaringsverhalen van vrijwilligers en deelnemers aan de activiteiten van de organisatie. 

Vergroot afbeelding Mevrouw videobelt met Koningin.
Beeld: ©Tanja Bouwhuis
Koningin Máxima spreekt tijdens een digitaal werkbezoek aan de Vereniging Humanitas onder anderen met vrijwilligers.

Het werkbezoek start met een gesprek over het programma ‘Get a Grip’, waarbij vrijwilligers jongeren helpen financiële problemen te voorkomen. Vervolgens gaat Koningin Máxima in gesprek met ouderen en vrijwilligers die betrokken zijn bij het maatjesproject ‘Humanitas Tandem’. Vrijwilligers helpen de deelnemers om (weer) activiteiten te ondernemen en zelf sociale contacten op te bouwen zodat zij niet in isolement raken. 

Vergroot afbeelding Screenshot van videocall met Koningin Máxima.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan de Vereniging Humanitas.

Hierna vertellen jongeren en hun maatjes over hun ervaringen met ‘Match’. Bij dit project worden jongeren die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben op een laagdrempelige manier geholpen. Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek over het bieden van ondersteuning aan mensen met een migratieachtergrond bij het actief deelnemen aan de samenleving.

Vergroot afbeelding Meneer videobelt met Koningin.
Beeld: ©Marjolein Busstra
Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan de Vereniging Humanitas.