08 juni Bezoek Regio Zwolle over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Beerze

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, bezoekt samen met Geert ten Dam, kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland Regio Zwolle. Het werkbezoek staat in het teken van de regionale ‘crisis- en herstelaanpak’ die door de coronacrisis in maart 2020 door Regio Zwolle is ontwikkeld voor behoud en herstel van zowel de economie als de arbeidsmarkt. Zo worden bijvoorbeeld werknemers die hun baan dreigen te verliezen aan werk geholpen bij werkgevers met een tijdelijk personeelstekort. 

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Regio Zwolle
Beeld: ©Regio Zwolle / Theo Smits
Koningin Máxima tijdens het werkbezoek aan Regio Zwolle.

Koningin Máxima neemt samen met de SER en MKB-NL bij vakantiepark en familiecamping Beerze Bulten deel aan drie gesprekken. Het eerste gesprek is met de eigenaar van het vakantiepark en ondernemers uit de touringcar- en bouw sector. De drie ondernemers vertellen over de impact van de coronacrisis op hun bedrijven en hun personeel. Bij het tweede gesprek sluiten regionale partners aan die ondernemers op diverse terreinen bijstaan, bijvoorbeeld bij financiële en personele problemen. De wethouder Econonomie, Onderwijs en Werk (Human Capital Agenda) gemeente Zwolle, tevens bestuurlijk projectleider van de ‘crisis- en herstelaanpak’  zit ook aan tafel. 

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Regio Zwolle
Beeld: ©Regio Zwolle / Theo Smits
Koningin Máxima tijdens het werkbezoek aan Regio Zwolle.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek met bestuurders van partnerorganisaties van Regio Zwolle; gedeputeerde Arbeidsmarkt van de provincie Overijssel, voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle, Zwolse8-onderwijs (regionale samenwerking MBO- en HBO-onderwijs) en de directeur MVO Randstad over de samenwerking en de ontwikkelingen op de korte en lange termijn. 

Tijdens het werkbezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.