09 juni Ontvangst Financial Health Visionary Award

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima ontvangt virtueel de Financial Health Visionary Award 2021. Zij krijgt de onderscheiding voor haar werk als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het Financial Health Network geeft de onderscheiding aan mensen die ongeëvenaard leiderschap hebben getoond in het opbouwen en toegankelijker maken van een inclusiever financieel systeem met innovatieve oplossingen. 
De award wordt uitgereikt tijdens het online evenement EMERGE Financial Health.

Koningin Maxima houdt de Financial Health Visionary Award 2021 vast
©RVD
Koningin Máxima ontvangt virtueel de Financial Health Visionary Award 2021.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 wereldwijd als UNSGSA in voor veilige en betaalbare toegang tot en gebruik van financiële diensten om mensen meer kansen te geven op economische en sociale ontwikkeling. Eind 2020 is op haar initiatief de ‘Financial Health Working Group’ ingesteld. De VN-werkgroep onderzoekt wat het begrip financiële gezondheid inhoudt. Hoe meet je bijvoorbeeld of de financiële situatie van iemand gezond is? Welk beleid draagt bij aan financiële gezondheid van mensen zodat zij veerkracht hebben om financiële tegenvallers op te kunnen vangen en kunnen investeren in hun toekomst? Uit diverse onderzoeken blijkt dat armoede, geldzorgen en schulden negatieve invloed hebben op de fysieke en mentale gezondheid van mensen. 

Financial Health Visionary Award 2021
©RVD
De award wordt uitgereikt tijdens het online evenement EMERGE Financial Health.

Ook in Nederland houdt Koningin Máxima zich bezig met financiële gezondheid. Sinds 2010 is zij erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie, het verstandig omgaan met geld en financiële fitheid. Koningin Máxima is daarnaast regelmatig aanwezig bij activiteiten van de Stichting SchuldenlabNL. Dit is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen om Nederland schuldenzorgvrij te maken.

Koningin Máxima
©RVD
Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken.