17 juni Bezoek aan Mooiste Oranjestraat van Nederland

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander bezoekt de Marktweg in Den Haag, die een prijs won als Mooiste Oranjestraat van Nederland. De straat kreeg de prijs bij een campagne om het gevoel van saamhorigheid te vergroten in de straat tijdens het Europees Kampioenschap voetbal.

Koning bezoekt Mooiste Oranjestraat van Nederland
Beeld: ©ANP / Marco de Swart
Koning Willem-Alexander op bezoek in de Mooiste Oranjestraat van Nederland: de Marktweg in Den Haag.

De Koning wordt, samen met burgemeester Jan van Zanen van Den Haag, rondgeleid door de initiatiefnemers voor het versieren van de Marktweg, de broers Danny en Raymond Zwennes. Zij vertellen de Koning dat ze de straatversiering al 30 jaar verzorgen bij alle EK’s en WK’s. De broers gaan hierbij langs de buurtbewoners voor overleg en financiële bijdragen en benaderen de lokale middenstand om de versieringen te sponsoren. Het versieren van de straat doet de buurt gezamenlijk. 

Ter afsluiting bezoekt de Koning de tuin van een woning aan de Marktweg, waar bewoners tijdens het EK naar de wedstrijden kunnen kijken.